DATUK JALALUDDIN HASSAN UMUM TARIKH MAJLIS PERKHAWINAN BELIAU AKAN BERLANGSUNG PADA 12 NOVEMBER INI! JANGAN TERKEJUT HANTARAN BELIAU MEMANG WOW HABIS!!

Sharing is caring!

PELAKON veteran Datuk Jalaluddin Hassan akan melakukan kelainan dalam perkahwiannnya yang akan berlangsung Ahad ini dengan menghadiahkan kerusi urut sebagai barang hantaran kepada bakal isterinya.

Jalaluddin, 63, berkata, hadiah berkenaan bertujuan untuk kegunaan isterinya, Rapidah Abd Ghani, 44, berehat dan melegakan keletihan sewaktu berada di rumah.

Loading...

 

“Pihak saya akan memberikan lima dulang hantaran termasuk kerusi urut berkenaan, manakala pihak perempuan akan membalas dengan tujuh dulang hantaran.

“Dia memang memerlukan kerusi urut itu kerana banyak membuat kerja-kerja rumah. Dengan adanya kerusi urut, senang untuk dia beristirehat,” katanya yang memberitahu kerusi tersebut berharga RM20,000.

 

Jalaluddin bakal melangsungkan perkahwinan dengan Rapidah seorang ibu tunggal pada Ahad ini di Masjid Bandar Tun Hussein Onn.

Dalam pada itu, pelakon drama Isteri-Isteri Ayah ini berkata, majlis istimewa itu diadakan secara sederhana memandangkan ia adalah perkahwinan keduanya.

Gambar kenangan Jalaluddin Hassan bersama arwah isterinya iaitu Hashimah.

“Kali ini saya tidak akan bersanding, buat yang wajib sahaja iaitu akad nikah di masjid.

Loading...

“Saya memang berniat untuk membuat majlis ala kadar sahaja sebab saya ni bercerai mati, bukannya bercerai hidup,” ujarnya ketika dihubungi mStar Online pada Jumaat.

Dalam pada itu, Jalaluddin turut merancang untuk menziarahi pusara arwah isterinya pada pagi sebelum majlis akad nikah.

Mengulas mengenai persiapan menjelang majlis berkenaan, dia berkata, semuanya berjalan lancar dan diuruskan sepenuhnya oleh anak dan menantu.

“Sebab majlisnya ringkas sahaja, saya bagi anak dan menantu yang uruskan termasuklah membuat hantaran dan sebagainya,” ujar Jalaluddin.

Pada 9 Oktober, mStar Online melaporkan Jalaluddin sedang dalam proses mengenali hati budi seorang ibu tunggal berusia 44 tahun yang dikenalinya melalui laman Facebook.

Jalaluddin sebelum ini mendirikan rumah tangga dengan Datin Hashimah Mad Ehsan selama 40 tahun sebelum arwah meninggal dunia pada 5 November 2016 akibat komplikasi pelbagai penyakit termasuklah kencing manis dan paru-paru berair.

Baru Pantang 4 Hari Suami Paksa Bersama Sampai Rahim Tersembur Keluar. Dalam 5 minit Terpancut Keluar Darah Seketul Seketul.

Perkahwinan itu nikmatnya terlalu indah…

Tapi yang jadi bergolak antara sebabnya bila pasangan yang disangka baik & nak jaga kita rupanya terlalu kejam & baran.

Sebab tu kita perlu memilih pasangan yang terbaik untuk diri.

Ini kisahbenar tentang seorang suami yang terlalu kejam kepada isteri…

Jadikan ia pengajaran…
Dipaksa berpantang di rumah mertua. 
Assalamualaikum kak. Saya dah selamat lahirkan anak kedua… Sekarang tengah berpantang hari ke 17.

Tapi tempoh berpantang saya tak macam pantang. saya dipaksa suami untuk pantang dirumah maknya di Shah Alam dengan alasan masa anak pertama dulu saya dah pantang di rumah mak saya.

Loading...

Lepas saya lahirkan anak, saya minta CL yang saya tahu bagus datang rumah… CL tu urut, mandikan saya, tungku saya & mandikan anak..

Best sangat rasa… Lepas CL keluar nak balik tu mertua saya bagitau CL lepas ni jangan datang lagi rumah ni… sebab mak mertua saya dah dapatkan CL lain…

Terkejut saya kak. Saya dah bayar deposit untuk 14 hari rawat saya pastu servis CL ni memang sangat sangat best… Malangnya saya tak dapat nak pertahankan… mertua saya tengking saya…. dia suruh saya jangan cakap & suruh masuk bilik.

Bidan main main…. 

Esoknya ada sorang makcik ni datang…. masa dia urut saya tak sampai 15 minit.. mertua saya cakap sudah sudahlah urut saya… saya sihat ja.. disebabkan makcik ni kawan mak mertua saya… dia pun ikut… terbiar saya kat situ.. tanpa urut habis.. tanpa tungku… saya pun bangun & mandikan anak sendiri.

Sedih yang amat….. saya cuba call mak..suami saya rampas phone & yang buat saya terlalu sedih bila suami saya tutup pintu bilik & cakap nak bersama.

Suami ajak bersama… 
Allah… tengah pantang ni bang… baru 4 hari… tak boleh bersama sampai nifas kering…

Di kemaskini dan Di olah Oleh : Kisah Benar Media Network

Sharing is caring!

Loading...